Program

""

PROGRAM for FØNIX KULTURNAT - 3. september 2021

 • Søndertorv - Kulturscenen

  Tidsplan:

  21:00 - Betty Bass

  19:30 - Springer

  18:00 - Xander

  16:45 - Uundgåelige

  15:45 - Artful Candid

  14:45 - Candlelight

  14:00 - Mathilde Dottir

  13:20 - Andreas Sabat

  12:35 - Gunilla

  11:35 - Vintersol (2. sæt)

  10:20 - Vintersol (1. sæt)

  10:00 - Den officielle åbning 

  (Til åbningen serverer CityVejle gratis kaffe og rundstykker til de første 200 personer)

   

  Xander

  En af Danmarks mest elskede popsmede. Netop for 10 år siden bragede Xander ind på landets største scener og radioer med kæmpehittet "Det burde ikk være sådan her" og fik efterfølgende succes med numre som "Os to og mine lagner" og "Man kan ikk spole tiden tilbage”.

  Xander har altid været kendt for at skrive de store popsange om kærligheden, og på det
  spritnye album ”Indre By 2” udforsker Xander nu for alvor også RnB og hiphop-genrerne og viser, at han har ordet i sin magt og rapper med stort overskud på flere af de direkte og samfundskritiske numre.

   

  Betty Bass

  Efter en lang række singler og et album lige om hjørnet er det på tide, at Betty Bass møder
  sit voksende publikum.

  Med over 2 millioner streams på Spotify og tilstedeværelse på den officielle Airplay Top-20 liste ligner sangerinden en succes. Og det er da heller ikke tilfældigt. Med sin uovertrufne
  teknik, varme luftige tone, laid back rytmik og internationale klang lægger Betty sig nemlig helt i front på den danske soul-scene:

  ’’Jeg glæder mig helt vildt til at spille live, så enkelt kan det siges! Det bliver en kæmpe
  oplevelse, og vi har selvfølgelig en masse nye sange med på scenen,’’ siger Betty.

   

  Springer

  I 2020 udgav Springer singlen ‘Feels Like’. Singlen fulgte efter ‘Protection’, som blandt andet blev P3's Uundgåelige. Sammen dannede de to singler grundlag for Springers efterfølgende EP ‘Bad Choice’.

   

  Uundgåelige

  Rapgruppen Uundgåelige, er en hyldest til gør-det-selv kulturen og gør en dyd ud af at musikken er for alle. Med deres atypiske lyrik og energiske musik sætter de gang i enhver fest, hvor ingen kan føle sig udenfor. Deres lette og legene tilgang til musikken gør at deres optrædener ikke blot er et spil for galleriet, men en interaktiv oplevelse, hvor der ikke er langt mellem scenen og publikum. Med deres endorfin fremkaldende lyd, er der dermed garanteret en oplevelse for livet og en fest, man ikke vil gå glip af når drengene fra Uundgåelige spiller.

   

  Artful Candid

  Artful Candid er historien om to individer, der sammen danner en gruppe. To venner, der vokser sammen. Sammen vil de udfordre, og sammen vil de rykke grænser. Forskellighederne er en styrke.

  Beskrevet som en alternativ rock duo, blander Artful Candid deres solide rock sound med elementer fra genrer som; art- og symfonisk rock, såvel som hard- og elektronisk rock.

  Artful Candid er til efteråret aktuelle med deres debut album.

   

  Andreas Sabat

  Andreas Sabat er en Vejle-guitarist og sanger som spiller eget musik inspireret fra den internationale rock scene med tydelige referencer til det danske grunge miljø i 00’erne.  Han har blandt andet komponeret “Moses” og “Paradise” som er blandt hans mest kendte værker.

   

  Gunilla

  Der vil altid være en forbindelse mellem kunstner og publikum, og det er det, der er så magisk ved musik - du er aldrig alene, når du lytter. 

   

  Mathilde Dottir

  Mathilde Dottir er 20 år og bor i Vejle. Hun har sunget og skrevet egne sange siden hun var helt lille, og har spillet mange koncerter efterhånden.

  "Mine sange er skrevet udfra hvordan jeg har det i nuet, mine oplevelser og erfaringer gennem livet. Dermed bruger jeg sangskrivning som terapi for at hele traumer og som udvikling til at komme videre og have sig selv med hele vejen. Mine sange afspejler ærlighed, hvor alt facade er pillet ned og skraber dybt ind til der hvor det for mange gør ondt at høre, fordi det netop er relaterbart , følsomt og løsrivende fra tabu. Jeg glæder mig til at lukke dig ind i mit univers af drømmende melodier, på en rejse ind i virkelighedens ømme sider, og samtidig en pause fra hverdagens pligter og travlhed"

   

  Candlelight

  Candlelight er 3 glade piger, som synger og spiller fordi de simpelthen ikke kan lade være. Musikken inspirerer os og bruges i gode såvel som svære situationer. Candelight er veninder på kryds og tværs, og har alle 3 gang i uddannelse og karrierer, men når de samles, så er det omkring sang og musik. 

  "Ideen til et “baghave band” opstod, da vi altid mødtes på de varme sommeraftner, omkring bålet og drak en kold øl med guitaren fremme. Vi fandt ud af, vi hver især havde noget at byde ind med og klingede godt."

   

  Vintersol

  Vintersol er et nyopstartet projekt med udgangspunkt i kompositioner og arrangementer af Mads Riis og Martine Bak Toldam. Musikken placerer sig i et stemningsfyldt, melodiøst og klangligt univers, hvor ord som minimalisme og interaktion kan knyttes til. Lydbilledet drager paralleller til de skandinaviske skove og de kolde vintermåneder. 

  Kompositionerne bærer præg af deres nordiske ophav og den moderne jazz, med inspiration fra kunstnere som Jakob Bro, Esbjørn Svensson, Aaron Parks og andre.

  Line up:

  • Jakob Ottarsson: saxofon
  • Mads Riis - guitar
  • Martine Bak Toldam - klaver
  • Simon Turp - bas
  • Jakob Marker - trommer
 • Nørretorv - Gastro Fremtid

  Den gastronomiske fremtid – Helt eksklusivt kan Culinary Institute og FABlab byde velkommen til den fantastiske Noma og rumkok Thorsten Schmidt.

  Kom og hør om, hvordan fremtidens mad ser ud, og hvad vi skal leve af på månen og ikke mindst Mars! Der vil uden tvivl være spændende historier og lækre smagsprøver.

  Herudover vil Nørretorvet ligeledes være fuld af fremtidens teknologi og spændende gastro-workshops, hvor du både kan 3D printe med chokolade, laserskære din egen kage ud, smage fremtidens superfood: spirolinaalger og meget meget mere.

   

  Formiddag

  FABlap inviterer ind i fremtiden

  • Laserskærer - Fra kagedej til småkager
  • Samling af 3D printer
  • Chokolade 3D printer Ansigtsscan og print

   

  12.00 & 17.00

  Fremtidens mad i rummet

  – Mød manden bag astronaut Andreas Mogensens rummad Noma og rumkok Thorsten Schmidt, der har lavet menuerne til bl.a. astronaut Andreas Mogensen rejse til den internationale rumstation, kommer og fortæller om, hvordan man kan dyrke mad på Mars med spiruline alger.

  Sæt også tænderne i et par smagsprøver.

   

  15.00 - 20.00

  FABlap viser de sejeste ting.

 • Rådhustorvet - Fællesskabernes og foreningslivets scene

  Idræt i dagtimerne - morgengymnastik

  Kom og vær med til morgengymnastik med Idræt i dagtimerne. Her er filosofien, at idræt først og fremmest er samvær med andre mennesker, så har du lyst til at møde andre mennesker og samtidig bruge din krop og dyrke motion, er du mere end velkommen.

   

  Bredballe IF Jumping Fitness

  Skæver du misundeligt til børnenes trampolinleg? Så er Bredballe IF’s jumping fitness måske noget for dig. Her dyrker holdet gymnastik på trampolin og du skal bare komme med. Trampolinerne er linet op og klar til spring.

   

  ""

  Voltigeklubben Thommysminde

  Har du nogensinde været i cirkus og tabt underkæben ved synet af spektakulær akrobatik på hesteryg? Hvis ikke, så kan det være, du skal lægge vejen forbi Rådhustorvet og se Voltigeklubben Thommysminde vise deres opsigtsvækkende sportsgren frem.

   

  Vejle Taekwondo Klub

  I den koreanske kampsport taekwondo bruger man spark, slag og blokeringer, så det går ikke stille for sig, når Vejle Taekwondo Klub giver den gas på Rådhustorvet. Taekwondo har mere end 2.000 års historie bag sig og har siden 1988 været en disciplin til OL.

   

  Vejle BridgeCenter

  Honnørpoint, badekuppet og storeslem – Bridge rummer en masse udtryk, som du kan blive klogere på i mødet med Vejle BridgeCenter. De spiller seks gange om ugen i perioden fra september til april. Derudover arrangerer klubben åbent hus og andre åbne turneringer.

   

  Vejle Roklub

  Der er mulighed for ømme muskler og nye oplevelser, når Vejle Roklub viser båd frem og byder på romaskinekonkurrence. Klubben har både sports- og motionshold, og ud over ture på Vejle Fjord ror klubben også langture i ind- og udland, og deltager i nationale motionskonkurrencer på vandet og i romaskiner på land.

   

  Dartklubben Royal

  Dart er en sportsgren, der kræver stor koncentration, men kan spilles på mange niveauer. Det ved de i Dartklubben Royal, hvor de har darthold i både i 1. division, 3. division samt kvalifikations- og lokalrækken. Der er imidlertid plads til mange flere, så kom forbi og prøv om det ikke skulle være noget for dig.

   

  HanseTropperne

  Bevæbnet med sværd, økser og rustninger adskiller Hansetroppernes udstyr sig en del fra en gennemsnitlig idrætsforenings. Her dyrker de nemlig fuldkontakt middelalderkampsport. Inden for sporten findes der flere forskellige kategorier, men uanset kategori bliver der slået på hinanden med fuld kraft.

   

  Vejle håndboldklub

  Hvor hårdt kan du skyde? Og hvor mange tricks kan du lave med en håndbold?

  Vejle Håndboldklub giver bolden op, så kom og vær med.

   

   

  Programmet er under udvikling og flere foreninger og fælleskaber vil slutte sig til.

 • Midtpunktet - Ord, udtryk og budskab

  Midtpunkt leges med ord, udtryk og budskab. Daniel Hof starter med at skabe hyggelig stemning i bedste Mads & Monopol stil. Herefter er Laura Laura være ved det store Poetry Slam.

  15:00 - 18:30

  Live podcast optagelse. City Vejles podcast “Hørt i gaden” bliver optaget live med Daniel Hof bag mikrofonen. Der bliver optaget to podcasts, hvor du kan lægge øre til snakken og samtidig være med i aktionen.

   

  19:00 - 20:30

  Poetry slam med præmie til vinder! Værten er Laura Laura, når 7 poeter udfører scenekunsten i at konkurrere og battle mod hinanden med den bedste mundtlige fremførelse af egne litterære
  værker. Publikum giver efterfølgende point for fremførelsen.

 • Vissingsgade - Kunst

  ""

  Mellem kl. 16:00 - 20:00 kan du møde:

  Britta Egebjerg med bænken "Byens Blik"

  Nanna Nør med bænken "Samtale bænken"

  Roberta Sandri med bænken "Sammenbænken"

  Kunsthal Vejle med bænken ”Inger Christensens bænk”. 

  Mød også unge fra BGK og deres bænk.

  Kom og oplev kunstnere arbejde med kunstbænke og vær med til at sætte dit præg.

  Fernisering kl. 20.30.

 • Kirkegade - Bæredygtighed, klima og miljø

  ""

  I Kirkegade sætter vi fokus på bæredygtighed og klima.

  Kom blandt andet og del din klimaidé - hør om Borgernes Klima-pulje, hvor du kan søge op til 300.000 kr., hvis du har en god, grøn ide.

  Økolariet glæder sig også til Kulturnatten og vil stå klar i Kirkegade med sjove og lærerige aktiviteter om bæredygtighed.

  Det kan også være, at du drømmer om et liv med færre kvadratmeter og en mere simpel livsstil? Så kom og hør lidt om tiny houses.

   

 • Øvrigt i byen

  VideoVejle #2

  2 visninger af Maj Hasager og Stine Ofelia Kildevang.

  Vejle Kunstmuseum. Kl. 10-17.

   

  PAP&PAPIR festival

  Igennem design, kunst, workshops og historier vises, hvordan et ellers enkelt og dagligdags materialer kan genanvendes, forvandles til spændende former og smukke kunstværker samt produkter.

  Spinderihallerne. Kl. 13 – 17.

   

  Kunsthal Vejle

  Udstilling ”En tilstand, der venter…”  af Kate Skjerning.

  Kunsthal Vejle, Banegårdspladsen. Kl. 10-22.

   

  Pop-up kunstudstilling: Admiral og sørgekåbe

  part 4 af Kate Skjerning.

  Vejle Rådhus. Kl. 10-22.

   

   

  Rock I Byparken - Fyr og flamme og Aqua

  Byparken kl. 19.30 (billet)

   

  Udstilling på Rådhuset

  Kunsthal Vejle inviterer på en indre rejse ind i Vejles natur, historie og kunst på Vejle Rådhus.

  Det foregår i Rådhusets forhal som er en fantastisk smuk ramme for billedkunstner Kate Skjernings Pop Op udstilling ”Admiral og Sørgekåbe” PART 4.

  Kl. 10:00 - 22:00

   

  Bubble on circus (IT)

  The magic breath. De to charmerende karakterer i stykket vinder publikums hjerter med en fortryllende historie, og sæbebobler i alle afskygninger: sære former fyldt med røg, kæmpe flyvende monstrummer og magiske effekter i massevis.

  Forestillingen er både ordløs og mageløs – en tryllebindende oplevelse for alle aldre.

  Kl. 14:00 - 14:45

   

  Kunstinstallation AUSHANG på Rådhusets tårn.

  Kunstinstallation AUSHANG af Daniel Hölzs på Rådhusets tårn. Kunstværket er baseret på det indre af kunstnerens stue, styet i en 1:1 skala i faldskærmsstof, blæst ud gennem viduet, så volumen af stuens boligareal er uden på bygningen.

  I tilknytning til AUSHANG er der en lyd installation af lydkunstner Jonas Höschl, der beskriver forholdet mellem indendørs og udendørs rum. Kan høres via QR kode.

  Lydinstallationen kan høres kl. 15.00 og kl. 20.30.